Joan Làzaro i Costa
(Manresa, 1944)

De professió agent comercial, la sardana ha format part important de la seva vida. Als set anys va iniciar els estudis musicals al Conservatori Municipal de Manresa, on va completar els de solfeig i teoria, a més de tres cursos de violí i un de trompeta. Més endavant ampliaria els estudis musicals amb els d’harmonia, contrapunt i fuga amb el mestre Josep Puig. La seva tasca com a compositor compta amb un total de cent trenta-quatre sardanes i una suite per a cobla i percussió.

 

Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:

Llatina: (2016) Temes originals de La distancia de Roberto Carlos Braga, Abrazáme así de Miguel Mario Clavell i Alma llanera de Pedro Elías Gutiérrez.

Identitat.cat: (2014) Temes originals de Torna, torna Serrallonga d’Esquirols, La balada d’en Jordi Roca de Guillem d’Efak i Al vent de Raimon.


Calcesllargues, polseres i un trio: (2013) Temes originals de Pipi Calzaslargas de Anders Berglund, Un fil de llum (Polseres vermelles) d’Andreu Rifé, Sense tu (Polseres vermelles) de Terapia de Shok i Nedar contracorrent (Kubala, Moreno i Manchon) de Jaume Pla.


Pucciniana:
(2012) Temes originals de Turandot i Madama Butterfly de Giacomo Puccini.

Capital del cava: Dedicada a la vila de Sant Sadurní d’Anoia (2001).