Martí Fontclara i Palomeras
(Castelló d’Empúries, 1987)

Als sis anys comença els estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Castelló d’Empúries (Antoni Agramont). Els seu aprenentatge musical abraça diverses disciplines: violí, piano, trombó de vares i fiscorn. Després d’aquesta primera etapa a l’escola de Castelló, focalitza el seu aprenentatge amb el fiscorn i el trombó de vares: primer amb Josep Riumalló i després amb Miquel Badia al Conservatori Municipal de Barcelona; amb Tom Johnson al Taller de músics i amb Toni Belenguer i Pep Moliner a l’ESMUC. És fiscornaire de la cobla Marinada i trombonista a The Txandals. És mestre de Primària, i diplomat en Magisteri Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona.


Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:


Les cartes de la Maria: (2016) Temes originals de Para no verte más de Guillermo Fabián i Pablo Tisera, i María de Luís Gómez, Robi Rosa, Karl Porter i Ian Blake.


Paellades d’amor: (2014) Temes originals de Dijous paella de Xavier Capdevila i Maite Zaitut de Xabier Zabala.

Pirates contemporanis: (2012) Temes originals de Els pirates de Penzance d’Arthur Sullivan.

No m’afaitis...: (2011) Temes originals de Il barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini, Caruso de Lucio Dalla i Nabucco de Giuseppe Verdi.


Videojoc estiuenc:
(2010) Temes originals de Super Mario Bros. de Koji Kondo, Explota explota mi corazon de Franco Bracardi, Daniele Pace i Antonio Figueroa, Hay que venir al sur de Daniele Pace, Giandomenico Boncompagni i Paolo Ormi i Love is in the air de Harry Vanda i George Young.


Fins aviat:
“Dedicada a la cobla Contemporània per 4 anys magnífics!” (2009). Interpretada al fiscorn pel mateix autor.


Entre la barbacoa i la paret:
(2009). Temes originals de Si yo tuviera una escoba de Vicente Mari, La barbacoa de Jorge M.Santagueda, Oscar S. Dominguez i Georges Meyer, i Munta-ho bé de Lluís Gavaldà.

 

La història del fantasma de l’est: (2008). Temes originals de Leonard Bernstein de la pel·lícula West Side Story (1961) i d’Andrew Lloyd Webber de la pel·lícula El fantasma de l’òpera (2004).

 

En Pere pistola: (2008) Tema original de Henry Mancini de la pel·lícula The Blues Brothers, curiosament traduïda com a Granujas a todo ritmo (1980).

 

Ironies: La primera sardana (2004)

 

Petits tresors: Dedicada als seus cosins petits (2007)

 

Darth Vader buscant l’arca perduda: (2007). Temes originals de John Williams de les pel·lícules Star Wars traduïda a La guerra de les galàxies (1977) i Indiana Jones (1981).

 

Ironies: La primera sardana (2004).

 

Entre pallassos i arlequins: Inclosa a l’espectacle de la Contemporània, Circum! (2006).