Jordi Paulí i Safont
(Badalona, 1969)

S’inicia en l’estudi de la música al Conservatori Municipal de Badalona, Conservatori del Liceu i Conservatori Municipal de Barcelona. Estudia la tenora amb els mestres Josep Colomer i Jaume Vilà, i el saxòfon amb els mestres Ricard Roda, Salvador López i Pedro Iturralde. Com a instrumentista ha format part de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, de la Banda Municipal de Barcelona, de l’Orquestra Maravella i actualment de La Salseta del Poble Sec, Sabor de Gracia, Big Band Begues, Jazz de Copes, Roda de Saxos i Jordi Paulí Quartet. Des de l’any 1998 fins al moment actual és professor de saxòfon i tenora a l’Escola i Conservatori Municipal de Música de Vilanova i la Geltrú (ECMM).


Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:


A les 10 al llit: Dedicada a Esther Martorell, regal que li va fer el Grup Sardanista Dansaires del Penedès (2018).


L’entrecot llatí: (2016) Temes originals de Tequila de Danny Flores, El Manisero de Moisés Simons, Brazil de Ary Barroso i Qué rico el mambo de Dámaso Pérez.

Catalonia: (2014) Temes Originals de La filla del marxant d’Eduard Toldrà, Els segadors de Francesc Alió, La presó del rei de França (popular) i Paraules d’amor de Joan Manuel Serrat. Interpretada a la tenora solista pel mateix autor. Introit solista de tenora amb pedals interpretada per Jordi Paulí i Safont.


Òpera de tres euros:
(2012) Temes Originals de L’Òpera dels tres rals de Kurt Weill.


Una de clàssics: (2011) Dedicada al tenor Luciano Pavarotti, gran especialista de la música napolitana i de les grans òperes. Temes Originals de Mamma de Cesare Andrea Bixio i Bruno Cherubini, Martha de Friedrich Von Flotow, Elisir d’amore de Gaetano Donizetti i Turandot de Giacomo Puccini.

Vull més Salseta: (2010) Temes Originals de Il piccolo montanaro de Francesco Paolo Frontini, Me lo dijo Adela de Otilio Nazario Portal, Un tomb a la fira de Norbert Glanzberg i Jean Louis Constantin i Millor això que no agafar l’escarlatina de Paul Misraki i André Hornez.


Un català a Lió:
Dedicada a Jordi Vilajoana, que mai ha oblidat les seves arrels i lligams amb la seva terra (2006). Interpretada a la tenora pel mateix autor.


Raig de sol d’un blau estiu:
(2009) Tema original de Un rayo de sol de Claude Carrère i Daniel Vangarde, i Verano azul de Carmelo Bernaola.

 

Dissabte nit: (2008) Tema original de Bee Gees de la pel·lícula Febre del dissabte nit (1977).

 

Temps moderns:  “Dedicada als meus bons amics de la cobla Contemporània” segons l’anotació de l’autor (2007). Hi ha una part en els llargs que es convida al solista intrèpid a improvisar sobre una base rítmica.

 

La Júlia de Solsona: Dedicada a la Júlia Arza de Solsona (2002).

 

Noces d’or a Badalona:  Dedicada al 50è Aniversari de Badalona Sardanista (1998).