Jordi Paulí i Safont
(Badalona, 1969)

S’inicia en l’estudi de la música als conservatoris de Badalona, del Liceu de Barcelona i al Municipal de Barcelona. Estudia la tenora amb els mestres Josep Colomer i Jaume Vilà i el saxòfon amb els mestres Ricard Roda, Salvador López i Pedro Iturralde. Com a instrumentista ha format part de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, de la Banda Municipal de Barcelona, de l’Orquestra Maravella i actualment de La Salseta del Poble Sec, Jazz de Copes, Roda de Saxos i Jordi Paulí Quartet.
Ha col·laborat amb Jesse Davis, Joan Albert Amargós, Salvador Brotons, Els Joglars, Lluís Llach, Santi Arisa, l’Orquestra 2e2m de París, la Blue Big Band de l’Aula de Jazz de Barcelona, Coblamporània i Cobla de Cambra de Catalunya. Des del 1998 és professor de saxòfon i tenora a l’Escola-Conservatori Municipal de Música de Vilanova i la Geltrú.


Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:


L’entrecot llatí: (2016) Temes originals de Tequila de Danny Flores, El Manisero de Moisés Simons, Brazil de Ary Barroso i Qué rico el mambo de Dámaso Pérez.

Catalonia: (2014) Temes Originals de La filla del marxant d’Eduard Toldrà, Els segadors de Francesc Alió, La presó del rei de França (popular) i Paraules d’amor de Joan Manuel Serrat. Interpretada a la tenora solista pel mateix autor. Introit solista de tenora amb pedals interpretada per Jordi Paulí i Safont.


Òpera de tres euros:
(2012) Temes Originals de L’Òpera dels tres rals de Kurt Weill.


Una de clàssics: (2011) Dedicada al tenor Luciano Pavarotti, gran especialista de la música napolitana i de les grans òperes. Temes Originals de Mamma de Cesare Andrea Bixio i Bruno Cherubini, Martha de Friedrich Von Flotow, Elisir d’amore de Gaetano Donizetti i Turandot de Giacomo Puccini.

Vull més Salseta: (2010) Temes Originals de Il piccolo montanaro de Francesco Paolo Frontini, Me lo dijo Adela de Otilio Nazario Portal, Un tomb a la fira de Norbert Glanzberg i Jean Louis Constantin i Millor això que no agafar l’escarlatina de Paul Misraki i André Hornez.


Un català a Lió:
Dedicada a Jordi Vilajoana, que mai ha oblidat les seves arrels i lligams amb la seva terra (2006). Interpretada a la tenora pel mateix autor.


Raig de sol d’un blau estiu:
(2009) Tema original de Un rayo de sol de Claude Carrère i Daniel Vangarde, i Verano azul de Carmelo Bernaola.

 

Dissabte nit: (2008) Tema original de Bee Gees de la pel·lícula Febre del dissabte nit (1977).

 

Temps moderns:  “Dedicada als meus bons amics de la cobla Contemporània” segons l’anotació de l’autor (2007). Hi ha una part en els llargs que es convida al solista intrèpid a improvisar sobre una base rítmica.

 

La Júlia de Solsona: Dedicada a la Júlia Arza de Solsona (2002).

 

Noces d’or a Badalona:  Dedicada al 50è Aniversari de Badalona Sardanista (1998).