Robert
                Agustina

Robert Agustina i Busquets
(Berga, 1970)

Té estudis superiors de trompeta, solfeig i composició. Premi d’Honor de composició i instrumentació amb el mestre Josep Soler. Com a intèrpret ha format part de les cobles Atanaga i Principal de Berga, així com d’altres formacions de ball i música clàssica. Com a autor, a més d’algunes sardanes i arranjaments per a cobla, ha fet arranjaments per a banda i ha escrit algunes obres vocals, estrenades per la Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga.


Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:


Malbaratament indecent per sota la taula: (2016) Temes originals de Derroche de Manuel Jiménez, Por debajo de la mesa de Armando Manzanero i Propuesta indecente de Romeo Santos.

L’abella picapedra: (2013) Temes originals de Els picapedra de Hoyt Curtin, Doraemon de Shunsuke Kikuchi i L’abella Maia de José Torregrosa.


Op. 41:
Aquesta sardana va ser escrita sense cap motivació, a priori, més enllà de les pròpies ganes d’escriure una sardana. Tant és així que, un cop acabada i davant la necessitat de posar-li un títol, l’autor va optar, simplement, per jugar amb l’edat que acabava de complir (2011).