Jeroni Velasco i Corzo

(Sabadell, 1971)

Als set anys comença els estudis de solfeig i clarinet a l’Escola de Música de Badia del Vallès. Ben aviat amplia la seva formació en els conservatoris de Sabadell i Barcelona, on obté la Menció d’Honor del grau superior de clarinet. En la faceta d’intèrpret ha estat clarinet solista de la Banda de Música de Sabadell i de Badia del Vallès. L’any 1997 s’introdueix en la interpretació del tible sota el mestratge de Francesc Elias. Actualment forma part, com a tible i representant, de la cobla Contemporània. També exerceix la docència del clarinet en diversos centres educatius.

  

Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:


Colors: Dedicada a la colla Creixent de Canet de Mar. En l’anotació manuscrita de l’autor hi diu “Als vostres pigments engrescadors que donen color a les ballades. Sou genials! (2019).


SardaPoquet: (2017) Temes originals de Súbeme la radio de Enrique Iglesias i Despacito de Luis Fonsi i Daddy Yankee.

SardaPatxanga: (2016) Temes originals de Moliendo café de José Manzano, Tico tico de Zequinha de Abreu, Se va el Caimán de José Maria Peñaranda i Carnaval carnaval de Georgie Dann.

SardaCumbia: (2013) Temes originals de Colegiada de Walter León Aguilar, Cartagenera de Noro Vallena, Caballo viejo de Simón Díaz i La Cántara de Crescencio Aguilar.

Shardakira: (2011) Temes originals de Waka waka de Shakira, Loba de Shakira & Jorge Drexler i Loca de El Cata.


Vint tocats: Dedicada al 20è aniversari de la cobla Contemporània (2015). Original de Jeroni Velasco i Corzo.

SardaCat: (2014) Temes originals de El gegant del pi (popular), Baixant de la font del gat d’Enric Morera, La pastoreta (popular), El senyor Ramon (popular) i La presó del rei de França (popular).


Record d’un dia al Montsant: Dedicada al bell paratge del Parc Nacional del Montsant i a les ermites d'Ulldemolins (2012). Original de Pau Asènsio i Mariné / Jeroni Velasco i Corzo.


Dels Apenins als Pirineus: (2013) Dedicada als seus fills Genís i Pol. Temes originals de Marco de José Torregrosa i Heidi de Takeo Watanabe.


Recordant l’Emili:
Dedicada a l’Emili Pérez, gran impulsor i lluitador de la sardana a Badia del Vallès (2011).

Au si t’agafo: (2012) Tema original de Au se eu te pego de Michel Teló.

Uh! Oh! No tinc por!: (2012) Tema original de Uh! Oh! No tinc por! de Marc Parrot.

 

SardaCountry: (2012) Temes originals de No rompas mi corazon de Billy Ray Cyrus i Arriba y abajo de Eduardo Gameros i Gerardo Gameros.


SardaPersa: (2012) Tema original de En un mercat persa d’Albert William Ketèlbey.


Shardakira: (2011) Temes originals de Waka Waka de Shakira, Loba de Shakira i Jorge Drexler, i Loca de El Cata (2011).


Sardalírics:
(2011) Temes originals de O sole mio de Eduardo di Capua, La leyenda del beso de Reveriano Soutullo i Juan Vert, i La canción del olvido de José Serrano.


Mans Unides:
Dedicada a l’entitat Mans Unides (ONG). Aquesta sardana formalitza el compromis solidari de la cobla Contemporània (2009). Enregistrada conjuntament amb la cobla Jovenívola d’Agramunt.


Xiulets i melodies:
Dedicada al Josep M. Sánchez de Sant Vicenç dels Horts (2011).


La Parranda:
(2008) Tema original de la Sarsuela La Parranda de Francisco Alonso.


Sardarumba:
(2010) Temes originals de El Porrompero de Juan Solano, La Cucaracha popular colombiana, Borriquito como tú de Pere Pubill (Peret), de La raja de tu falda de Jose Manuel i David Muñoz (Estopa).


Fent amics:
Finalista del concurs musical Sardanes a Plaça convocat pel Grup Sardanista de Vilassar de Dalt (2004). Enregistrada conjuntament amb la cobla Tres Vents. 


30 anys de Badia Sardanista:
Dedicada a l’entitat Badia Sardanista amb motiu del seu XXX aniversari (2009).


SardaBeatles:
(2009). Temes originals de Yellow Submarine, Hey Jude, Yesterday i Ob-la-di, Ob-la-da de Lennon / McCartney.


Galop Més Films:
(2008) Temes originals de la sintonia de 20th Century Fox i de Jacques Offenbach de la pel·lícula Moulin Rouge (2001).


Més sardanes al cine:
(2008) Temes originals de Joe Cocker de la pel·lícula 9 setmanes i mitja (1986), de Nicola Piovani de la pel·lícula La vida és bella (1998), de Francis Lai de la pel·lícula Love Story (1970) i de Elmer Bernstein de la pel·lícula La gran evasión (1962).


Ja en tenim 10
:
Dedicada a l’entitat Barberà amb la sardana en motiu del desè aniversari del seu aplec i de la seva fundació (2008)


Sardanes al cine:
(2007). Temes originals de la sintonia de 20th Century Fox, de Max Steiner de la pel·lícula Allò que el vent s’endugué (1939), d’Ennio Morricone de la pel·lícula El bueno, el feo y el malo (1966), de Nino Rota de la pel·lícula El padrino (1972) i de Malcom Arnold de la pel·lícula El pont sobre el riu Kwai (1957).


Vilassar de Dalt 2005
:  Guanyadora del concurs musical Sardanes a la Plaça convocat pel Grup Sardanista de Vilassar de Dalt i finalista a la 17a edició del certamen La Sardana de l'Any (2005).


Confiança
:  Dedicada als seus pares, en Jerónimo i l’Ana (2005). Només fa un any que en compon i ja compta amb 8 sardanes. Déu n’hi do!

 

Pels tres del rom cremat a Montserrat:  Dedicada a la Junta del Rom Cremat, i especialment als tres fusters fundadors: en Joan Huguet, en Jordi Boix i n’Enric Lloret (2005).


Sardanes al circ
:  Inclosa a l’espectacle de la Contemporània, Circum! (2006).


L’elefant i la vaca
:  Inclosa a l’espectacle de la Contemporània, Bestial (2005).