Història de la Cobla Jovenívola d'Agramunt

La Cobla Jovenívola d’Agramunt es va presentar en públic l’Onze de Setembre de l’any 1987. La seva creació va ser una iniciativa de l’Escola Municipal de Música d’on procedien tots els seus integrants amb una mitjana d’edat de 14 anys. Durant la ja llarga trajectòria ha estat dirigida per Ricard Bertran, Joan Farreny, Jordi Vilaró, Dolors Ricart i Esteve Molero.

També han rebut el mestratge de Jordi León, Jesús Ventura i Jordi Molina. La formació va col·laborar estretament amb Santi Arisa en el projecte de Sardanova i amb els seus grups La Tribu i Lakatans.

 

La constància i la fidelitat dins la cobla d’una bona part del seus components, que han anat creixent com a músics i també com a persones, ha estat la base i el pòsit d’una sòlida formació amb una personalitat pròpia i destacada dins el panorama musical sardanista.

Paral·lelament a les actuacions de plaça, la Jovenívola d’Agramunt s’ha destacat per la seva participació en festivals internacionals a França, Alemanya, Bèlgica i Àustria, aportant la part musical a les actuacions de prestigiosos esbarts dansaires. Des de l’any 2009 ha iniciat una nova etapa amb el mestre Esteve Molero, que inclou la col·laboració amb grups folklòrics internacionals.