Història de la Cobla Tres Vents

 

La Cobla Tres Vents es va formar el 2004 per tres músics amb ganes de reunir dins d’una nova formació la jove generació d’instrumentistes catalans rossellonencs.

 

La cobla destaca per interpretar amb exigència el repertori tradicional, però també i sobretot per fer la música de cobla de manera diferent.

 

La Tres Vents treballa principalment amb joves compositors de la Catalunya Nord, fet que ràpidament va donar lloc al naixement del primer CD: Fa temps va néixer una bandera, juny 2004.

 

Després de nombrosos aplecs i ballades, segueix el desig d’enregistrar per als balladors i balladores un CD de sardanes senceres: La tres Vents CD blanc, el 2006.

 

També ha interpretat concerts per a cobla amb la Coral Polifònica de Puig-reig amb la qual col·labora de manera habitual. Dins l’òptica d’obrir-se cada dia més, la cobla ha col·laborat en diversos projectes: amb el cantant Albert Bueno en diferents àlbums, el músic Àlex Lucas en el seu disc sobre l’USAP, en Pascal Coumelade, músic compositor i finalment amb John Thicai, saxofonista de jazz.

 

Paral·lelament, la cobla desenvolupa un repertori de carrer, cobla de carrer, que permet interpretar diversos estils de música (swing, funk, llatí...) i descobrir a un públic més ampli els seus instruments i les seves sonoritats. Actualment intervé com a convidada en nombrosos festivals a tot el territori francès.

 

La cobla Tres Vents és i seguirà sent una formació lliure i independent amb l’objectiu de viure les seves idees i els seus projectes amb valentia mantenint el respecte a les seves arrels.