Martí De Joan

(Ullà, 1973)

 

Pseudònim de Xavier Martínez i Juan.

Als set anys s’inicia en la música amb l’estudi del trombó de pistons a Navarrés (País Valencià) A la seva adolescència està molt relacionat amb diverses formacions d’orquestra. Gràcies a un amic, l’any 1999 s’endinsa en el món de la cobla i s’incorpora a la cobla Contemporània com a intèrpret de trompeta, trombó i fiscorn. Actualment es dedica a la música de ball.  L’any 2004 és distingit per la Unió de Colles Sardanistes per la seva contribució a fer de la sardana una festa.

 

Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:

Bob-Chang: (2013) Temes originals de Bob Esponja de Gregor Narholz i Shin Chan de Tetsuro Oda.

Lleida Sardanista: (2011) Dedicada pel Grup Sardanista Balàfia a tots els sardanistes actius de Lleida perquè engresquin a ballar a tothom.

Un lloc a la Zarzuela: (2011) Temes originals de El sitio de Zaragoza de Cristobal Oudrid i La verbena de la Paloma de Tomás Bretón.

Un estiu al tren: (2010) Temes originals de Fiesta pagana de Jesús Maria Hernández i El Chacachá del tren de Manuel Garcia, Julio Zapata i Fernando Carlos Nicolas.

Va d’estius: (2009). Temes originals Macarena de Rafael Ruiz i Antonio Romero (1993) i Bye Bye de Alejandro Antonio Garcia (2003).

 

Grease: (2008) Tema original de Barry Gibb de la pel·lícula Grease (1978).

 

Sol d’orient: Aquesta forma part de l’espectacle de la Contemporània; Sardafòrum (2004).

 

Bonanwe: Aquesta forma part de l’espectacle de la Contemporània; Sardafòrum (2004). Interpretació vocal del mateix autor Martí De Joan.

 

El cant Mil·lenari: Aquesta forma part d’un nou espectacle de la Contemporània en què la sardana és el mitjà de transport de totes les cultures; Sardafòrum (2003).

 

Amb aire festiu: La cobla Contemporània l’interpreta amb una coreografia mòbil que es caracteritza per la fusió física entre balladors i cobla (2002).

 

Balàfia: Dedicada a la Vocalia de la dona del barri de Balàfia (Lleida) i a tota la seva gent (2004).

 

Festera Major: Èxit sardanístic de la Contemporània d’aquest 2005 a les places i els aplecs (2003).

 

Benvinguts a l’espectacle: Inclosa a l’espectacle de la Contemporània, Circum! (2006).

 

Festa a la granja: Inclosa a l’espectacle de la Contemporània, Bestial (2005).