Olivier
                Marquès

Olivier Marquès

(Perpinyà, 1968)

És al Conservatori de Perpinyà, seguint la classe d'instruments catalans amb Max Havart, on descobreix la tenora i la música per a cobla. Crea la formació catalana Tres Vents l’any 2002 amb alguns col·legues seus que comparteixen les mateixes idees de practicar en una formació que treballa de manera diferent la nostra música. Compon i arregla per aquesta formació, i crea un repertori únic en l'entorn tradicional amb moltes experiències noves. Galardonat amb el Premi la Sardana de l’Any el 2016 a Olesa de Montserrat.Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:


En Joan del molí: Dedicada a Joan-Maria Teixidor i Bahí (2018).

Passejada entre els núvols: Dedicada al seu mestre Max Havart (2007). 

Quan els àngels et ploren: Estrenada a l’aplec de Banyuls de la Marenda (2009). Enregistrada conjuntament amb la cobla Tres Vents.

Delirum:  Dedicada als amics de la cobla Contemporània: “Felicitats per tota la feina que feu, per la vostra música i el vostre esperit. Amistats a tots” (2009). Interpretada a la tenora pel mateix autor.

 

Sardan’a Cassagnes:  Dedicada a Claude Alibert i a tota la gent de Cassagnes (2004).

 

Sardana enregistrada en la col.lecció Fent Amics 1:

Els hi fotrem: Dedicada a Jordi Barre. Sardana composta conjuntament amb Ange Pascot, del tema original de la cançó amb el mateix títol de Jordi Barre (2008). Enregistrada per la cobla Tres Vents.