Xavier
                                  Cassanyes

Xavier Cassanyes i Edo

(Barcelona, 1957)

 

Estudis de Piano, Percussió, Composició i Direcció al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb mestres com Miquel Farré, Carme Undebarrena, Xavier Joaquín i, sobretot, amb Manuel Oltra. Des dels 16 anys, dirigia cobles en concert o en l’acompanyament de les danses interpretades pels diferents esbarts de Catalunya. Fundador i director durant 10 anys de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia, actualment dirigeix les corals Noves Veus de Capellades i Ara i Aquí de Vallbona d’Anoia, la cobla Almogavarenca i l’orquestra melòdica de ball New Marabú, de la qual també n’és el pianista. Ha escrit diferents peces per a orquestra simfònica, de cambra, corals a cappella o amb acompanyament de formacions orquestrals o cobla, cantates, sonates per a diferents instruments o conjunts i més de 50 sardanes.  

Sardanes enregistrades per la Cobla Contemporània:


La Nàiade del Llac de Banyoles:  Dedicada a la ciutat de Banyoles. Primer Premi Sardanes d’Estrena a la Competència de Cobles Grans (CoCo Gran) a Banyoles. Finalista del concurs La Sardana de l’Any (2018).


Sóc lleidatà:
En homenatge i record al poeta lleidatà Josep Estadella i Arnó, per iniciativa del Grup Sardanista Balàfia de Lleida (2012). Lletra de Josep Estadella i Arnó. Semifinalista a la 24a edició del certamen La Sardana de l'Any.