Discografia - Èxits 2.0


Èxits 2.0

 

Intèrpret: Cobla Contemporània

Any de l'enregistrament: 2012


 

 

 

 

Podeu llegir una breu biografia de l'autor prement damunt del seu nom o del nom de la sardana.

També podeu escoltar la sardana completa prement el PLAY

 

1

Au si t’agafo Jeroni Velasco i Corzo 4’00”

2

Uh! Oh! No tinc por! Jeroni Velasco i Corzo 4’02”

3

SardaCountry Jeroni Velasco i Corzo 4’08”

4

Paisatge de l’Ebre Teresa Rebull 4’54”



Disseny gràfic i fotografies: Miquel Castro

Creador i dissenyador de la web oficial: Eloi Montoliu

Assessorament lingüístic: Josefina Sabartés

Tècnic de so: David Casamitjana

Enregistrament veu Teresa Rebull: Jacques Fulcara

Supervisió enregistrament: Agustí Serratacó

Recopilació de dades i confecció de textos: Eduard Coll

 

 

Flabiol:                   Maria Mercè Navarro

Tibles:                    Jeroni Velasco / Josep Maria Velasco

Tenores:                Agustí Serratacó / Joan Benavides

Trompetes:             Jordi Muñoz / Quim Font

Trombó:                 Fernando Velasco

Fiscorns:                Martí Villegas / Eduard Coll

Contrabaix:             Gabriel Granados

 

Direcció:                 Agustí Serratacó

 

Convidada:                 Anna Nuri Bertran (tible)



Joan Carles Doval El poeta badaloní Josep Gual i Lloberas fou un dels supervivents de la lleva del biberó a la guerra civil provocada pel general Franco; aquest fet el marcà en la seva obra poètica de la qual destaca “Paisatge de l’Ebre” que una vegada la cantant Teresa Rebull li va posar música i la va interpretar amb gran èxit. Entre d’altres mencions i crítiques, Manolo Vázquez Montalbán la va definir com la cançó més emocionant i senzilla inspirada en la guerra civil.

Teresa Rebull
, activista política i cultural sabadellenca, que va patir dos exilis, el primer empaitada pels feixistes i el segon pels stalinistes, va començar a cantar en català als 50 anys, convençuda per la força de Raimon i animada pel seu amic Lluís Llach.

L’any 1969, la Teresa –a qui li deien ‘la iaia de la cançó’- va posar música al poema de Josep Gual. Va ser el seu primer enregistrament en un EP editat pel segell Concèntric d’Ermengol Passola i va obtenir un important èxit. És tan així que la Teresa, després d’una intensa carrera amb molts enregistraments, premis importants com el de l’Acadèmia Charles Cros de França, edicions discogràfiques amb cançons pròpies, altres musicant poetes com Joan Salvat-Papasseit i també amb la seva vessant de cançons per a infants, tot molt interessant i d’alt nivell, per sempre més el seu nom ha quedat lligat al de la cançó de Paisatge de l’Ebre.

 

L’any 1977 l’instrumentista de tible i tenora i compositor de Catalunya Nord Max Havart va adaptar la cançó per a cobla en format de sardana, la qual s’ha interpretat diverses vegades però no havia estat mai enregistrada i publicada fins ara.

 

La Cobla Contemporània s’ha caracteritzat sempre pel seu atreviment musical, jove, desenfadat i anant sempre un pas més enllà del concepte tradicional. Ells saben que la Cobla és una extraordinària formació per poder interpretar moltes melodies diverses. També són coneixedors de la força d’aquesta cançó, en la qual fa temps que s’havien fixat i possiblement per aquest motiu els va il·lusionar enregistrar aquesta obra ja emblemàtica de la nostra música popular contemporània.

 

Teresa Rebull va començar la seva carrera discogràfica l’any 1969 interpretant aquesta cançó i té la voluntat de tancar-la aquest 2012 amb la mateixa obra, però en la versió de sardana interpretada per la Cobla Contemporània i amb la seva aportació personal, recitant el poema de Josep Gual.

 

 

Joan-Carles Doval i Garcia

Director General de la discogràfica PICAP

Sabadell, agost 2012