Discografia

Sardaxou 4

 

 

 

Intèrpret: Cobla Contemporània

Any de l'enregistrament: 2009


 

Podeu llegir una breu biografia de l'autor prement damunt del

seu nom o del nom de la sardana.

També podeu escoltar el principi de cada sardana prement el PLAY

 

1

Galop Stius Agustí Serratacó i Costa 1’59”

2

Estiu Olímpic Daniel Gasulla i Porta 4’46”

3

SardaBeatles Jeroni Velasco i Corzo 4’33”

4

Raig de sol d’un blau estiu Jordi Paulí i Safont 3’54”

5

Classes de cant en un tractor Arnau Sala i Soler 3’56”

6

Summermambo Gerard Pastor i López 3’43”

7

Mare meva!!! Maria Mercè Navarro i Galindo 3’48”

8

Entre la barbacoa i la paret Martí Fontclara i Palomeras 4’13”

9

Vull ballar tota la nit Ivan Joanals i Ametller 4’21”

10

Cassatschok Joan Jordi Beumala i Sampons 3’45”

11

Roure vell a Mallorca Agustí Serratacó i Costa 4’28”
12 Va d’estius Martí De Joan 3’56”

 

Els guanys de la venda d’aquest disc compacte van destinats a l’entitat Mans Unides (ONG)

 

 

STIUS és la nova creació de la Contemporània per aquest 2009. En aquest nou espectacle hi podreu trobar, en format de sardanes, les cançons de l’estiu més comercials i amb més impacte mediàtic. Tots tenim el cap infinitats de melodies relacionades amb l'estiu. En aquest nou viatge sensorial, la Contemporània us transportarà a diverses dècades, que han fet ballar persones i personatges d'arreu del món.

 

10 autors han seleccionat les  tonades més enganxoses, més ballables i més festívoles. Com a valor afegit hem incorporat de nou compositors convidats aliens a la formació que han estat del tot receptius a les nostres propostes. També cal destacar l'incorporació de nous valors en la composició per cobla. Ens sentim orgullosos que les iniciatives de la Contemporània motivin desinteressadament la seva creativitat.

 

 

Aquest nou treball de la Contemporània inclou la versatilitat de la formació musical, la creativitat sense límits dels compositors i les coreografies que no han deixat indiferent a cap públic.

 

 

 

 

Si t’agraden les sardanes, estàs de sort. Si, a més, t’agrada el cinema, ets una persona afortunada, i si esperes l’estiu per tombar-te al sol i deixar córrer la imaginació, no busquis més ja que tens a les mans tot allò que desitges. I, si en el súmmum de la felicitat, al costat hi tens la persona que estimes, doncs, què més vols?

 

Tot això gràcies a la Contemporània que ens fa gaudir ballant o simplement escoltant les seves produccions.Unes suggerents i innovadores seleccions de temes que mantenint l’estructura de la sardana ens aporten un nou aire, una manera nova de gaudir del so dels instruments de la cobla, aquest conjunt instrumental únic al món, capaç d’actuar als escenaris concertístics més prestigiosos i als carrers i les places de pobles i ciutats.

 

Però si hi ha algú que no s’ajeu mandrejant al sol són els components de la Contemporània que no paren mai. Actuant, tocant, component i encarregant a nous i joves compositors les seves primeres obres. I promocionant molt bé el seu producte, que d’això en saben com el que més. Ah! I també són els més solidaris!

 

Bé, en el llibret s’expliquen les obres que podreu escoltar, els títols, els seus autors i les seves fonts d’inspiració. Jo només volia deixar constància de la meva admiració per la feina que fa la Contemporània, felicitar-los i encoratjar-los a seguir en aquesta línia.

 

I, com que en aquest món hi ha de tot, si després d’escoltar aquest CD encara hi ha algú que diu que les sardanes són avorrides, doncs... que s’ho faci mirar.

 

Lluís Subirana

Estudiós de la cultura catalana

 

Sabadell, juny 2009